“Intuitionen” Monika 89#/Tarotguiderna.se

0

Vilket underbart väder veckan startat med! I alla fall hos mig lyser solen upp vinterns matta gråskala, så härligt! Snart är det vår!

Idag tänkte jag skrapa lite på ytan om intuitionen. Har tidigare skrivit skillnaderna i det breda område det mediala håller sig inom. Intuitionen är i sig inte så medialt men alla är födda med den. Vi har bara väldigt varierande förmåga att uppfatta den eller använda den. En del har god förmåga-den kan inte köpas eller läras ut per automatik, andra kan inte hantera den alls. Men alla kan öva upp förmågan.

Ofta har människor som iakttar ( lyssnar med ögon och öron) en bättre förmåga att träna upp intuitionen. Människor som är födda i skog, land mark är också ofta bättre än en stadsbo som blir förvånad av att en in nyckelpiga eller fjäril tar sig in i bland. Förr hade alla med puls ett större behov att söka sig till skydd vid oväder. Då iakttog man naturen och djuren som har en fantastisk intuition. Många av oss gör det dagligen. Själv är jag gammal ryttare som ridit utomhus i skog och mark. Då blir man uppmärksam på hur djuren förändrar mönster på en sekund om det är annalkande oväder. Minsta fluga, fågel och broms är tydliga ledsagare om vad som komma skall. Men även naturen byter skepnad. Det kan vara tyngre luft eller lägre, mörkare moln eller att vinden byter styrka. Intuitionen är den första snabba känslan vi får innan hjärnan varit inne och förstört. Det hjärnan sen serverar är bara tankar, logik eller rädslor och har inget med intuitionen att göra men på situationer som sker runt dig kan hjärnan få vara med och hjälpa till i senare skede och förklara vad du faktiskt reagerade på.

Vi kan alla bli bättre på att träna upp intuitionen. Här kommer några tips från mig:

Om du uppmärksammar nåt som du reagerar på; Vad kände du som första känsla? vad är det du ser? I ett första skede endast den sekundsnabba känslan och i steg två; varför är det nåt märkligt med det du ser eller hör? Beskriv känslan för dig själv. På det sättet kan du förstå dig själv bättre och kan fånga upp just din förmåga att uppfatta vad intuitionen vill just då.

Lita aldrig på tankarna som kommer i steg två, det är inte intuitionen. Men du kan lära dig att uppfatta vad du reagerar på genom att förstå vad som fick din intuition att vakna.

Du kan också träna på att känna t ex vilken färg nästa bil du möter har, det är ju något tanken inte kan vara med och styra eller förstöra.

Lär dig uppmärksamma vilka områden du har starkast intuition inom vilka sinnen:

Hörsel? Syn? Känsla?- Det är dessa sinnen som är starkast när intuitionen talar. Sen kan man såklart dela upp det mer så som känsel men det sinnet är oftare en reaktion på det första. Som t ex rädsla, kan i steg två ge hög puls eller att huden knottrar sig alternativt att man blir varm och röd. Eller rysningar-en känsla man får när man upplever att man känner en tanke eller känsla starkt-nåt som berör.

Se vad som händer med de djur du har runt dig när det slår över mot oväder? Vad gör fåglarna? Flyger de lägre eller högre? Flugorna-vad hände med dem? Blev de ettrigare? Alla dessa saker kan man uppmärksamma och lära sig av då djuren visar direkt ett annat beteende vid väderomslag eller fara. Vi kan bli bättre på att uppfatta exakt de som de gör. Bara att träna på!

Idag måndag finns jag “Monika” 89 på Tarotguiderna.se klockan: 17-19.00 och tisdag 10-12.00. Telefon: 0939-2959, välj 89# så kommer du direkt till mig! Investering 19;90/min eller fast pris 495kr/ 30 min Tel:0939-2959.

Ha en underbar vecka! Kram/ Monika

Dela.

Om skribenten

Monika heter jag och jag är medium , Tarotläggare och så klart energiarbetare då det är grunden för själva Mediumskapet. Jag började jobba på Tarotguiderna.se som vägledare och efter ett tag tog jag även tag i bloggandet. Kommer skriva en längre presentation vid tillfälle längre fram :)

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke