Veckans budskap och blogg från Monika! Vad är känsla, tanke och verklighet-vad är vad?

0

Denna vecka tänkte jag pedagog/terapeut och medium låta dessa olika saker mötas då det går lite hand i hand med energiarbete som mediumskapet faktiskt är. Jag tänker på hur vanligt det är att blanda känsla och tanke och göra det till sin verklighet. Är det så att bara vi tänker och tror nåt så är det sant? Nej, det gäller att hålla isär känslor och tankar. Verkligheten är det faktum vi är i för nu och varierar hela tiden. Vi ÄR inte heller våra tankar, det är en bra utgångspunkt att inte identifiera sig med sina tankar.

Hela vår färd från liten till stor testar vi vårt sinne. Som litet barn tror vi att vi är transparenta, att mamma och pappa kan se allt vi tänker. Med tiden upptäcker vi att det faktiskt inte är så. Vi börjar hitta på eller ljuga. Det händer mycket i 4-6 års åldern. Men hela vägen till vuxna tar vi in föräldrars värderingar samt hur vi tror andra ser på oss. Vi får ju inte direkt lära oss i skolan hur man separerar tankar och känslor. Utan det ligger på oss själv att göra den utvecklingen. så det du tänker om dig själ/din själv bild kanske inte alls rimmar med vad andra tänker om dig? Men vad andra tycker om oss spelar mindre roll när vi lärt oss att bemästra vårt sinne och självkänsla.

Vi är duktiga på att skapa oss en fantasiverklighet med att låta tankarna rusa t ex om vi hör en ambulans. Våra tankar går lätt på automatik kring att det rör sig om en anhörig- Och nej, det gör det oftast inte men fantasin skapar de värsta scenariot – helt i onödan. Allt vi tror att andra tänker om oss hänger i hop med vår självkänsla och tro på oss själva. Ska sanningen fram så är vi de värsta domarna mot oss själva. När vi jobbar på vårt personliga/mentala mående så ser vi snart skillnaden mellan tankar och verklighet. Är bilden skev så beror det ofta på den bild man skapat av sig själv-från liten till stor, inte är sanningen= dina tankar är inte sanningen. Sanningen är det vi gör och hur vi agerar här och nu-inte vad vi tänker. Och en sak till; vi får tänka exakt vad vi vill utan att bli ett med tankarna,-tankar är flyktiga och rör sig hela tiden om vi inte hänger upp oss på t ex oro och rädsla. Då kan man jobba sig i från katastroftankarna, trygga sig själv med att bygga upp sin självbild till den man faktiskt är! Och kom ihåg; vi ÄR inte våra tankar, men det är vi som skapar dem och det är också så attraktionslagen fungerar-som du tänker-så blir det!

Veckans budskap:

Vad har dina tankar uppehållit sig vid denna vecka:

Framtidsplaner och energi?

Då är du på rätt väg, skynda långsamt och låt allt falla på plats. Du har frigjort dig från tankar som dränerar och släpper in ny fin energi. Kanske behöver du skapa rofyllda stunder där du själv får känna vart du ska, eller vad du har för mål? Det är rätt tid för dig att göra det nu! <3

Har dina tankar hamnat om oro och rädsla?

Fundera på var dessa tankar kommer ifrån, är de en vana, att hela tiden se det negativa? I så fall-ta tillfället i akt att vända tankarna-en i taget. Försök inte flytta hela berget på en gång utan plocka småstenarna och förändra/ifrågasätt orsaken till oron. Oftast en gammal vana och går som en röd tråd i ditt tankesätt. Börja våga att utmana dig att våga bryta tanken samt byta ut den till en mer positiv tanke och sen en til och en till….Det fixar du och kommer få loss så mycket energi som dränerar dig bara för dina egna tankar. <3

Denna vecka finn jag Monika 89 # på Tarotguiderna.se : Torsdag 10-11.00, 17-20.00 samt 21-22.00. Fredag ; 11-13.00. söndag 16-21.00. Varmt välkomna! <3

Dela.

Om skribenten

Monika heter jag och jag är medium , Tarotläggare och så klart energiarbetare då det är grunden för själva Mediumskapet. Jag började jobba på Tarotguiderna.se som vägledare och efter ett tag tog jag även tag i bloggandet. Kommer skriva en längre presentation vid tillfälle längre fram :)

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke