Monika 89# Vad är vad i den mediala världen:

0

Skrev ett inlägg för några år sen om det mediala men har råkat radera den så skriver ett nytt. I dessa tider när det råder stor förvirring vad de olika utövarna gör så skriver jag detta. Det jag skriver är utifrån mina kunskaper och erfarenheter. Troligen är inlägget väldigt likt originalet eftersom det är jag som är författaren bakom bägge:)

På senare år har alla former av andlighet, oandlighet, New age mm tagit plats bredvid Medium mm så allt verkar hoprört till en enda soppa. Men vänta! Det är stor skillnad som tyvärr allt för få känner till. Ska försöka beskriva här nedan i mitt inlägg:

Vad är det att vara medial? Det kan vara allt från “vardagsmedial” till att man faktiskt har full kunskap i energiarbete. Skillnaderna är enorma . Bara för man är medial så betyder det inte att man har kunskaperna man behöver för att jobba med det. Det “mediala” är snarare en grund. Alla kan inte utvecklas till t ex Medium eller sierska och det behövs inte heller för att vara vardagsmedial-så länge man inte utövar mot andra-då krävs att man vet vad man gör.

Sen har vi intuitionen; det är det enda ALLA är födda med mer eller mindre. Det gäller allt som har puls-djur och människor! Vi har sen urminnes tider behövt intuitionen för att klara oss på jorden. Vid annalkande storm eller fara så har intuitionen en tydlig funktion att varna så vi kan ta sekundsnabba beslut. Se bara på fåglar och flugor vid väderomställning! De är helt i behov av sin intuition för att klara sig. Vi kan alla träna upp vår intuition mer eller mindre men själv ser jag den inte som nåt direkt medialt, snarare ett inbyggt skydd/sinne vi kan och bör nyttja! Tyvärr har vårt moderna lite mer skyddade samhälle gjort så att många tappat denna viktiga kunskap. Men övning ger färdighet 🙂

Många blandar i hop intuitionen med det mediala eller varseblivning och ibland är gränserna lite otydliga. Men ALLA är inte så jättemediala och alla blir heller aldrig det. Vi har alla olika förmågor och styrkor och det vore märkligt om alla var ämnade för exakt samma sak! Vi är dock alla andliga på ett eller annat sätt då vi faktiskt är själar i mänsklig boning. Men som jag ser det så är det inte meningen att vi ska känna till allt om tidigare liv mm utan vi har vårt jobb här och nu. Det utvecklar oss inte att snegla bakåt även om det kan vara spännande att veta lite så är det här o nu som gäller!

Här nedan skriver jag kort om några vanliga kunskaper och förmågor:

Fjärrskådare: det finns förhållandevis få som har förmågan. Den innebär inte att man känner lite här o där. Som fjärrskådare så följer jag personen som söker en sak/vill ha hjälp att hitta något den tappat. Man kan säga att sakens energi är kopplad till ägaren-eller tvärtom. Just därför har det betydelse vart man var just den dagen man tappa saken mm. Därför kan det vara mycket svårare att hitta nåt som försvann för länge sen.

Medium: Ett Mediums huvuduppgift är att kommunicera med andevärlden-inget annat! Ett Medium kan inte per automatik alltid spå eller sia, och ska inte heller behöva det utifrån sin kunskap/Mediumskap. Men många gånger finns Medium som också är klarseende eller siar på annat vis. Ett medium kontaktar andra sidan. Dock har dem som gått över till andra sidan inte en massa budskap åt oss, de har fullt upp med din egen utveckling. De vill dock hälsa på ibland och förmedla att de mår bra eller ren kärlek till sina nära och kära. Upplever att de oftare vill ha en snabb kontakt när de gått bort snabbt som i en olycka eller annan hastigt dödsfall och då bara för att förmedla sig och ge kärlek till de som är kvar som fysiska. Själv är jag klarseende, Medium och Fjärrskådare, Tarotläggare och har väl utvecklad intuition. Är född klarseende och som barn hade jag kontakt med andevärlden och har i hela mitt vuxna liv utvecklat förmågan med många (räknat från 18 års ålder så har jag tränat ca 35 år) års övning/mediation och energiarbete. För att bli en bra/duktig energiarbetare krävs många års träning med energier, Meditation, självkunskap och balans. De bästa i branschen är ofta i medelåldern eller äldre då övning ger färdighet.

Både som vardagsmedial och t ex klarseende är det viktigt att lära sig skillnad på vems energier man känner. Har man inte tillräckliga kunskaper i energier och koll på sitt eget psyke så är det lätt att föra över sin rädsla eller osäkerhet till situationen och det är en av de vanligaste missarna av människor som har för lite kunskap i energiarbete.

Klarseende eller med andra ord synsk; man kan se eller känna situationer framåt och bakåt i tiden. En del kopplas till känslor, färger, ljud och ibland nån form av bilder eller en uppfattning om en syn inför sitt inre.

Guider: Vi har alla andliga guider som följer oss för att utveckla vårt bästa. Oavsett om vi jobbar medialt eller inte och jobbar man medialt så går mycket av kommunikationen genom dessa. Dock är de inte så värst intresserade av att leta fysiska saker då det hör till det mänskliga och vårt ego. De hjälper mer till med den psykiska och andliga biten (det är därför fjärrskådning äter energi).

Tarotläggare; För att lägga Tarot behöver man inte vara det minsta medial, korten talar sitt eget språk. Det finns mediala som använder korten mer eller mindre men korten i sig är inget medialt alls. Vem som helst kan lära sig de olika sviterna och dess innebörd. Det tar dock ganska lång tid då det är ett ganska omfattande system. Sen kan vissa kort ha en särskild innebörd för mig som jobbat med dem länge, andra är helt efter skolboken. Dock tror jag en nyfikenhet inom det andliga ofta ligger som grund för att vilja lära sig hela systemet då det inte är gjort i en handvändning. Äkta tarotkort har olika sviter, siffror, färger och innebörd. Ovana använder oftare t ex orakelkort, änglakort mm med budskap som hjälp då man inte behöver kunna ett helt system. Utan kan använda kort som är väldigt enkla att förstå, även utan kunskap.

Många gånger har man en eller flera förmågor som man kan träna upp under livets gång men räknar inte med nåt quickfix som en kurs eller så skulle göra dig till ett medium. Det är det egna arbetet och egna utvecklingen som avgör hur långt man kan komma.

Jag hoppas detta kan hjälpa att hålla isär de olika förmågorna lite då jag ser i grupper mm att många tror att ett Medium är synsk eller kan sia-så är det inte per automatik. Ser också att vem som helst kan ta betalt för att dela budskap från förskrivna kort typ dem jag nämnde ovan och det är beklagligt och det är mycket därför jag skrev detta från början samt att jag får höra väldigt mycket i branschen. Tyvärr är även andliga eller “spökprogram” vinklade bara för att sälja. De flesta på andra sidan behöver inte hjälp vidare-det är bara nåt som säljer på tv och väldigt beklagligt att man utnyttjar sånt som är svårt att bevisa. Min erfarenhet är att de flesta vardagsspökerier hör i hop med vårt egna sinne/stress/ångest och ofta tillsammans med oro. Det är dock i de allra flesta fall nära och kära som kallar på vår uppmärksamhet. Det är alltså ofta själva upplevelsen i ditt inre som skapar det otäcka. Även händelser som upplevs som otäcka avtar när “huvudpersonen” kommer i balans igen. <3

Finns ju utövare jag inte skrivit om så som häxor och Magi mm men stoppar där då det riskerar att bli en bok.

Idag söndag jobbar jag “Monika” 89# 10-12.00 samt 16-19.00, tel: 0939-2959, välj 89# så kommer du direkt till mig. Imorgon måndag jobbar jag 11-13 samt 17-19.00.

Önskar alla en fantastiskt fin vecka! Kram/ Monika

Dela.

Om skribenten

Monika heter jag och jag är medium , Tarotläggare och så klart energiarbetare då det är grunden för själva Mediumskapet. Jag började jobba på Tarotguiderna.se som vägledare och efter ett tag tog jag även tag i bloggandet. Kommer skriva en längre presentation vid tillfälle längre fram :)

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke