Är du som jag känslig för intryck utifrån? Från Mig “Monika” 89# Tarotguiderna.se

0

Idag matas vi med intryck större delen av dygnet. Det kan vara aviseringsljud från mobil och dator, det kan vara elektronik som piper, andras mobiler, reklam-både på nätet och i verkligheten, bilar, samtal mm. Alltså ljud från alla håll…Hur distanserar man sig från det? Själv använder jag öronproppar på natten, de lindrar min känslighet och jag får sova mera ostört. Stänga av alla ljudaviseringar är också ett måste men ofta blir det ändå nån form av störning som t ex burrande från telefon eller ändå värre ; nån annans aviseringar eller ringsignaler 🙂 Och det är också störande att det skickas mess, mail, messenger när det passar andra-det är en utmaning när man är känslig för intryck, eller ännu värre-att man har behov av att kolla eländet också 🙂

De ljud man själv skapar brukar ju inte vara nåt problem utan det är dem man inte skapat själv som stör. Sinnet har fullt upp med att sålla vad som är viktigt och vad som är ovidkommande.

Vi har ju hörseln för att varna, höra om naturen ändrar ljud eller om något runt oss kräver vår uppmärksamhet. Så man kan säga att alla andra ljud bara stressar sinnet, särskilt om man är som jag ljudkänslig.

Känner du dig stressad utan att förstå varför? Fundera på om ljud och händelser runt omkring påverkar just dig?

Vad kan man göra? Ögon/sovmask, öronproppar när man ska sova är överlägset. Utan ögonmask finns en stor risk att vi öppnar ögonen så fort vi hör ett ljud vi inte känner igen( särskilt i ovana miljöer) men med masken på är det lättare att låta bli att titta upp. En del upplever att keps/mössa och huva också lindrar.

Att gå promenader och vara i miljöer utan så mycket intryck är också lugnande för sinnet. Själv är jag gärna runt vattnet men duger bra med ett promenadstråk utan så mycket andra människor som passerar med. Och i hemmet föredrar jag lugna harmoniserade färger, gärna i grönt och naturfärger.

Hur vi än tacklar och hanterar vardagen så är just att hitta lugnet eller ett space där vi känner oss lugna a-o i vår intrycksfulla värld.

Vill du nå mig “Monika” 89#på telefon så finns jag tillgänglig imorgon onsdag 10-13 samt 16-19.00 på Tarotguiderna.se. Du ringer på; 0939-2959, välj 89# så kommer du direkt till mig. Jag är Medium, terapeut, coach, tarotläggare, klarseende, medmänniska- du väljer vad du vill prata med mig om!

Kram/ Monika

Dela.

Om skribenten

Monika heter jag och jag är medium , Tarotläggare och så klart energiarbetare då det är grunden för själva Mediumskapet. Jag började jobba på Tarotguiderna.se som vägledare och efter ett tag tog jag även tag i bloggandet. Kommer skriva en längre presentation vid tillfälle längre fram :)

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke