Blixtar och dunder leder till magiska under? Idag från mig “Monika” 89#/Tarotguiderna.se

0

Dagens inlägg handlar om förändring. Kan man göra en lugn förändring eller krävs blixtar och dunder för att rensa och göra plats? Vad tror du?

Jag är och jobbar som andlig vägledare och beroendeterapeut , har läst sociologi,psykologi, psykiatri, motiverande och vad som ligger bakom OM vi väljer att starta en förändring.

Jag tänker börja med att förklara lite kort hur vi funkar: Ingen människa gör en förändring eller motiverar sig själv till att göra det om det inte finns något annat som lockar mer än det du har nu. Ingen annan kan heller förmå någon annan att t ex sluta röka, motionera, äta en viss sorts mat om inte personen själv väljer att prova något nytt. Problemet med oss människor är att människan är lat i grunden för nya saker då det kräver så mycket av dig själv. Vi följer lätt vanans makt då den vägen är lättare än en väg som vi inte kan utan och innan. Men , det viktigaste av allt; varför skulle jag förändra mig? Vad skulle jag vinna på det? Hur skulle det påverka mig? Dessa krävs för motivationen så att bilden blir klar. Tar en väldigt enkel vardagshändelse som att kliva upp ur soffan när du ligger som bäst. Vad får dig att gå upp? Att du saknar nåt? Att du är nödig? Att nån ringer på dörren? Det är utifrån kommande situationer som kan tvinga dig upp ur soffan men hade latheten fått välja så hade du stannat kvar. Du måste ha en vinning eller en tvingande situation för att göra en förändring.

En förändring kan också vara tankemässig eller handla om synen på dig själv, din självbild mm. Ofta är det just detta-den inre förändringen vi gör störst vinster. Då om grunden blir stabilare så blir det lättare att skapa nåt nytt samt stå stadig i det. För det många faller på är just självuppfyllande profetia. Det för att vi är bekväma i grunden-det är lättare att se sig själv misslyckas om och om igen än att bestämma sig för att klara det!

Så grunden i ett beslut om förändring handlar egentligen att du tror på ditt mål och bestämmer dig för att vara eller göra på ett sätt som passar din målbild. Och för att lyckas bör man också vara medveten om att man kan behöva ta nya stigar, byta ut tankar men mest av allt- styra mot sitt mål!

Så om du frågar mig om det behövs blixtar och dunder? Ja, oftast då vi är så funtade att något måste skava, göra ont, vara besvärande, handikappande eller stigmatiserande innan vi är beredda för en förändring. Och när vi väl når vårt mål kan vi se en ny grodd växa fram. Därifrån behövs navigering för att hålla kursen mot just det du vill uppnå!

Idag lördag finns jag tillgänglig 16-18, söndag 17-20.00, telefon:0939-2959, välj 89# så kommer du direkt till mig!

Önskar dig en fin fortsättning på veckan! Kram/ Monika 89#

Dela.

Om skribenten

Monika heter jag och jag är medium , Tarotläggare och så klart energiarbetare då det är grunden för själva Mediumskapet. Jag började jobba på Tarotguiderna.se som vägledare och efter ett tag tog jag även tag i bloggandet. Kommer skriva en längre presentation vid tillfälle längre fram :)

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke