Veckans budskap och blogg från Monika! Veckans inlägg om hur vi förändras i Pandemier/ kriser. <3

0

Denna vecka blir det lite allmänna budskap och reflektioner över samhället i virustider.

Vi är vana att leva utan att alltid fundera över hur bra vi faktiskt har haft det. Redan nu ser vi resultatet av Corona,människor blir uppsagda, börsen rasar, vi vågar inte umgås som förr. Vill vi ens gå på mindre events, bio eller äta på restaurang längre? Vi ser effekterna på allt; företag som Taxi, bussar, hotell, bagerier,lösgodisförsäljare mm får färre besökare. Vården förändras till en vård vi inte längre känner igen, det går knappt att nå vården i nuläget om det inte är direkt akut. Att komma fram på 1177 kan just nu vara rena högsta vinsten! Brist på medicin, utrustning, handsprit och personal gör vården mer skör. Karensdagen för sjuka slopas men om skolor stänger-hur blir det då, vem vårdar de sjuka om personalen inte kan lämna barnen hemma ensamma. Många är i den sitsen. Förutom själva rädslan att nån av oss eller våra nära och kära i riskgruppen ska bli sjuk. Men nu ska jag inte ägna de negativa följderna mer uppmärksamhet i detta inlägg-utan på vad vi kan göra för att må så gott det går och vad kriser gör med oss. Om jag utgår från mig själv så vill jag umgås med mina nära och kära så mycket jag kan. Många av mina tidigare värderingar har förändras totalt. Visst kan man tänka att än så länge är det lika stor risk att vinna på lotto som att bli smittad. Men om alla tänkte så så har vi ett scenario ingen vill se. Önskar alla tänker på hygien, att vara hemma vid sjukdom mm, ännu viktigare nu när man inte längre testar mer än vissa grupper. Även om just du inte är orolig för smitta så tänk på dina nära och kära.

Jag tror att tron/religionen/ andligheten tar större plats hos oss människor nu när vi fått prova en verklighet utanför vår vardagliga trygghetsbubbla. Vi kommer söka oss till värme och kärlek. Tänka goda tankar även de som inte har religiösa inslag. Vi tar tillbaka närheten och omtanken om andra. Det är positivt även om den är påtvingad. Jag tror hela vårt synsätt på oss, vår omgivning och livet kommer att bli till det bättre. Sådant som släktmiddagar och träffar kan också komma tillbaka för även dem som inte prioriterat det. Och det är väl familjevänskap eller vänskap om nåt?

I den stressade värld vi haft har inte alla tagit sig tid till umgänge utan varit upptagna med sin egen vardagsstress mm. Så låt oss göra det bästa av det, vara rädda om varandra och tänka kärleksfulla tankar. Ge healing våra egna tankar så vi tänker och agerar mer kärleksfullt. Vi kan bara börja med oss själva men jag tror det sprider sig som ringar på vattnet! Tro, kärlek och hopp har alltid följt kriser i världen.

Jag vet att många är oroliga men låt oss göra det bästa av det. Just nu är det många grupper på sociala medier som skickar healing och gruppkärlek för att det goda ska påverka det negativa och våra rädslor till det bättre. Ja, ungefär som man var liten och tröstades att tänka på nåt bättre än det man blivit ledsen för.

Så denna vecka är budskapet mer till alla att låta det positiva ta över så mycket det går i dags läget. Njut av så mycket du kan och ta in mer kärleksfulla tankar. Kram från mig/ Monika <3

Idag finns jag tillgänglig på Tarotguiderna 17-19 Imorgon Lördag 10-12 samt 16-19.00. Varmt välkomna!

Dela.

Om skribenten

Monika heter jag och jag är medium , Tarotläggare och så klart energiarbetare då det är grunden för själva Mediumskapet. Jag började jobba på Tarotguiderna.se som vägledare och efter ett tag tog jag även tag i bloggandet. Kommer skriva en längre presentation vid tillfälle längre fram :)

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke