Veckans budskap från Monika och veckans funderingar kring ljudkänslighet! <3

0

Veckans budskap skulle jag skapat igår men nu har det varit lite hektiskt så får bli idag istället. Veckans tanke handlar om ljudkänslighet. Jag har märkt att ju mer stressad och ofokuserad jag är desto mer ljudkänslig. Är jag lugn och harmonisk så störs jag men inte i samma omfattning.

Var i veckan inne i en affär och skulle läsa på en produkt när en kvinna tar med sitt privatsamtal i telefon och talar som om hon vore ensam hemma. Så störd jag blev, försökte läsa men då hon stod bredvid och tala högt och ljudligt i mobilen så kunde jag inte läsa en mening utan att tappa bort mig. Det är sällan jag blir tvärsur men hon fick nog en blick som inte var snäll. Lite respekt i allmän miljö, är det för mycket begärt? Ha, ha! Kanske nästa ämne att ta upp i skolklasser i framtiden?

Jag gnäller nästan aldrig men det betyder inte att jag inte har åsikter och är de viktigt att förmedla dem av någon anledning så gör jag det. Det är därför jag tog upp exemplet med mobilanvändandet. För att jag önskar att folk ska tänka till. Hur trevligt är det att tvingas lyssna på andras samtal eller att nån kör filmning/facetime i omklädningsrummet på sin mobil när jag står spritt språngande naken? (Försök gärna att förtränga den synen) Inte så trevligt faktiskt!

Kanske ett framtida ämne om hur vi ska använda mobilen; typ i tyst vagn på tåget??? Omklädningsrum, matbordet eller i utrymmen vi delar med andra? Bara en tanke…Själv sover jag med öronproppar, talar i telefon i timmar och ofta med pluggar i öronen. Därför vill jag kunna slippa ha dessa ständigt för att inte störas.

Jag är som sagt ljudkänslig men det blir värre vid stress. Man behöver inte vara HSP eller så som person för att störas utan jag tror det beror på hur överbelastad ens inre är för stunden.

Hur reagerar ni på ljud som ni inte är delaktiga i? alltså sådana som andra skapar via exempelvis mobilprat?

Så veckans budskap till Er och mig själv eller andra i samma sits, handlar om vad vi reagerar på här och nu i vardagen. Känn in vad ditt fokus ligger i dag på dessa två val: Ljud, se nya saker och sin omgivning.

Ljud (som jag):

Just nu handlar det om att hitta en balans, att få hitta stunder där du känner dig ostörd och lugn. Kanske meditera och styra sinnet tillbaka till ditt inre lugn? Ibland är livet hektiskt och då måste vi själva skapa lugn och balans mellan varven så inte stressen tar över. <3

Se nya saker i omgivningen:

Detta talar för att flödet, energin och sinnet är balans-när man inte är mitt i tunnelseende och stress så ser man och upplever saker på ett helt annat sätt. Ta vara på det flödet och energin till att skapa nya händelser eftersom din balans och kreativitet är på topp! <3

Oavsett var just du befinner dig just nu så ta vara på de bra stunderna för livet kommer alltid att variera sig men det är hur vi hanterar vårt sinne som är avgörande på sikt för vår hälsa och välbefinnande! <3

Kramar från mig! / Monika

Denna vecka finns jag på Tarotguiderna.se / Monika 89# ; Tordag 17-20.00, Fredag 12-13 samt 16-19.00. Lördag 11-12 samt 16-19.00. Söndag 16-22.00. Varmt välkomna! <3

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke