“Ljus & Kärlek” hur vi uttrycker vår andlighet, passar det alla? Finns det situationer när det är ett stort NO NO? Svar;ja!

0

Vi som lever i den andliga världen uttrycker oss ofta enligt vår verklighet men jag har på senare tid upptäckt att människor använder sin tro lite tokigt mot andra. Att skriva i en kommentar på sociala medier “ljus & kärlek” Kan ibland vara helt rätt men ibland motsatsen. Andlighet är olika för varje människa och ser man genom tiderna har religionen varit stor och det har varit legalt att säga “Herren vare med dig” eller “gud välsigne dig”. Men hur uppfattar vi det om någon säger så i dag och man inte har samma tro? Påhopp, kränkning eller blir vi illa till mods? Troligtvis, om vi inte delar samma syn på saken.

Tron har genom tiderna även används som härskarteknik även om den även den också använts i ett gott syfte. Härskarteknik blir det om du säger “Herren vare med dig” till en som du anser ha en felaktig livsstil eller tankesätt samt gjort felaktiga gärningar enligt din tro. Jag tänket det samma när jag läser inlägg i sociala medier där skribenten använder meningen “Ljus & Kärlek” som avslut på en diskussion. Vi tänker nog inte på att det kan vara rentav av kränkande att använda den typen av ordval i en situation där du varit oenig med en annan skribent. Tänk dig någon som kommenterar dina känslor, ditt sätt att uttrycka dig eller ditt sätt att vara samt dina åsikter med att tala om att så kan du inte säga mm och när diskussionen är slut -när ni inte kommer vidare så avslutar den ena med “Gud Välsigna dig” eller “Ljus & kärlek”. För mig är det rena kränkningen och ett översittar beteende mot den andra parten, som att tala om att DU är helt fel ute och behöver ljus och kärlek eller “korrigeras”, du tänker inte rätt enligt motparten. Så vad jag menar är att man ska tänka sig för innan man kastar ur sig sådana kommentarer till motparten-kan bli hur fel som helst.

Ja, det var bara några tankar jag reflekterat över på sociala medier de senaste åren. Kanske öppnar jag nya tankebanor eller att vi använder meningarna klokt när det handlar om den verbala eller skriftliga formen. Vi har ju alla rätten att tänka vad vi vill och att sända ut massor med kärlek i tanken till vem vi vill och när vi vill!

Trevlig helg och kram från mig/ Monika/Tarotguiderna

Dela.

Om skribenten

Monika heter jag och jag är medium , Tarotläggare och så klart energiarbetare då det är grunden för själva Mediumskapet. Jag började jobba på Tarotguiderna.se som vägledare och efter ett tag tog jag även tag i bloggandet. Kommer skriva en längre presentation vid tillfälle längre fram :)

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke