Skillnad på medium och medium?

0

Hej alla fina! Får ofta frågor om medialitet och vilka har “rätt” att kalla sig medium mm. Här kommer mina tankar om det. Välkomna in för att läsa och reflektera!   

  1. Ja, vem avgör skillnaden på medium, vem som kan bli ett eller hur vi arbetar?  Vet inte om någon har makt att bestämma “vem” som kallar sig medium men kan berätta om min syn.
    Jag tror att en del helt enkelt är menade för att vara en kanal mellan världarna och ofta redan tidigt gjort sig bekanta med syner, känslor och kontakt med andra sidan i tidiga år. Ibland kan det verka skrämmande så att man väljer att pausa ett tag för att sedan återuppta kontakten med andra sidan mer aktivt. Andra arbetar från “start till mål” med att träna upp sin förmåga, antingen själv eller om man fastnar och har svårt att förstå känslor som förmedlas eller skilja på vem informationen kommer från e t c så kanske man väljer en utbildning hos något annat medium som har mer erfarenhet som kan hjälpa en fram i utvecklingen med erfarna råd. Men jag anser inte ett certifikat/diplom ensamt kan avgöra om man är avsedd att vara en kanal. Tvärtom, min personliga åsikt är att en helgkurs eller några timmar eller dagars utbildning inte kan klassa en som medium. Det är min personliga åsikt och visst kan den sticka ut men det gör ju ofta personliga åsikter. Jag tror att de som är riktiga medium ofta har arbetat med sin känslighet större delen av sitt liv och att det är ett livslångt åtagande eller gåva. Men vi bestämmer inte alltid själva när det är dags att bli mer aktiva. Där är andevärlden ofta med och “styr upp”, de pockar på ens uppmärksamhet tills man förstår budskapet – att ta tag i gåvan och utveckla den. Själv är jag oerhört tacksam för gåvan som jag haft sen jag var liten men det kräver också att jag lär mig att sortera och inte avlägga för mycket tid till människor som ställer frågor via t ex mail eller messenger. Jag måste också hushålla med min energi så jag själv får energi och verkligen kan hjälpa dem jag jobbar för eller som har tidsbokat sig. Inte alltid så lätt men viktigt. För att förklara lite mer hur jag menar; Jag tror inte att en person som helt plötsligt får intresse för andlighet och går en snabbkurs blir ett medium. Utan det är människor som har denna känslighet med sig från början som arbetar, tränar, tränar och åter tränar samt läser och utvecklar sig kontinuerligt – ett livstidsprojekt. Då menar jag inte högkänsliga i stort utan människor som är avsedda att vara en kanal och enligt min erfarenhet är Hsp( Högkänsliga) mera en nackdel då man måste kunna sortera informationen och vilka känslor som hör till en själv och vilka som hör till nån annan. Och man måste också kunna hantera och begränsa vad man tar in vilket man ofta har svårt med vid Hsp. Utan jag avser känslighet i min text att man är känslig för meddelanden och andliga budskap som en medfödd gåva. Har länge funderat på att skriva ner mina tankar om detta då jag som medium ofta får sådana frågor. Och jag är också tacksam för att ha så många medsystrar/bröder i den andliga världen, vi behöver varandra och kan stötta varandra då vi förstår varandras verklighet.
Fantasy, Transcendens, Komponera, Magic, Guld, Vacker
Dela.

Om skribenten

Monika heter jag och jag är medium , Tarotläggare och så klart energiarbetare då det är grunden för själva Mediumskapet. Jag började jobba på Tarotguiderna.se som vägledare och efter ett tag tog jag även tag i bloggandet. Kommer skriva en längre presentation vid tillfälle längre fram :)

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke