Vilken veckodag är du född? Detta inlägg handlar om en kortare beskrivning utifrån den veckodag du är född.

0

Blev själv lite nyfiken på det här med veckodagar. Gjorde lite sökningar och har skapat olika betydelser efter vilken veckodag man är född. Själv är jag visst född en lördag. Upptäckte också att bägge mina barn samt barnbarn är födda på en Tisdag-ja, det ena ledde till det andra så nu har jag skapat betydelser för alla veckans dagar.

Jag vet inte om det har nåt vetenskapligt bevisvärde angående vilken dag man är född men lite lustigt är det när alla mina arvtagare faktiskt är födda en och samma dag.

Så kolla vad just din veckodag står för. Här är det räknat i dag, inte om det är en minut över 00 eller 01- det är alltid dagen jag avser här. Detta är inte utifrån många aspekter som t ex födelsetid/horoskop. Sen kan självinsikt mm påverka men framför allt även drag man skapat senare i livet-alltså att man kan förändrat grunden av olika orsaker. <3

Här kan du se vad jag fått fram:

Måndag:

Lunas dag efter den romerska mångudinnan Luna men också enligt den fornnordiska guden Måne. Sedan 1972 är Måndag veckans första dag (wikipedia). För mig är Måndag start på något nytt som ny vecka eller nya mål. Många Måndagsbarn har ibland en förmåga att starta något nytt men inte alltid att fullfölja det. Kanske har just du fler egenskaper. I detta inlägg blandar jag inte personlighet eller stjärntecken utan enbart efter veckodag. Så det finns säkert hur många variationer som helst. <3

Tisdag:

Tisdagen är kallad efter den fornnordiska guden Tyr, på fornsvenska Ti. Tyr identifieras ofta med den romerska krigsguden Mars. På latin är Tisdag ” dies Martis” (Mars dag). På medeltiden i Norden ansågs Tisdagen vara en lämplig dag att starta krig då detta var krigsgudens dag Wikipedia). Jag tycker mig se lite krigare i Tisdagsbarn, som kämpar till önskat resultat nås men många Tisdagsbarn kan också vara ganska planerande men också motsatsen; impulsiva . <3

Onsdag:

Denna dag är kallad efter den fornnordiska guden Oden. Onsdagen kallas ofta för “lillLördag” och det kommer sig av att förr i tiden fick pigorna inte ledigt på Lördagen då de hade mycket att stå i men Onsdagen blev deras Lördag i stället. Min känsla är att Onsdagsbarn har många likheter med Tisdagsbarnen då båda också fått namn efter krigsgudar. Oden tros varit lite yngre än Tyr som står för Tisdagen. <3

Torsdag:

Även här hör man direkt vart namnet kommer från; den fornnordiske åskguden Tor. Tor kan ha viss inverkan på dig som person: du är uppmärksam på väder och vind men också en person som gillar och tar hand om naturen. Du tillbringar så mycket tid du kan just i naturen. <3

Fredag:

Just fredagen har inte fått sitt namn av en “gud” men utav Odens fru Frigg enligt en del forskare, andra menar att namnet kan komma från Freja. Vilket det som är det rätta kanske vi aldrig får veta. Men Fredagen är en dag som de flesta kopplar till något positivt ofta i samband med ledighet inför helgen. Min personliga känsla eller erfarenhet är att just Fredagsbarn är antingen lite bekväma och livsnjutare eller av den lite rastlösa sorten. Hur stämmer det på dig? <3

Lördag:

Lördagen är sen 1973 den sjätte dagen i veckan och har fått sitt namn från ordet “bada”. På den tiden sa man bada eller Löga om att tvätta sig ren och det var just Lördagen det skulle ske på. Detta var i början på 1900 talet och innan det. Traditionen avtog i mitten på 1900 talet då badkaret tog sig in i hemmen. Lördagsbarn brukar gillar fart och sätta igång med saker. Ofta lite impulsiva. Gillar både fest och mys med familjen även om många föredrar det mer dramatiska som större fester mm. <3 Det sägs att Lördagsbarn kan ha otur i kärlek men tur i ekonomi. <3

Söndag:

Solsdag eller på fornnordiska sunnudagr, i Finland liknar Söndag med det fornnordiska namnet än söndag. I Sverige är denna dag uppkallad efter Solgudinnan Sol. vem skulle inte vilja ha denna dag som sin? Kanske därför många Söndagsbarn är milda och goa? Av nån anledning eller kanske just samma som ovan så är Söndagsbarn ofta glada i sinnet. Ogillar drama. <3

Observera att detta inte är en personanalys utan bara efter hur många ät utifrån sin födelsedag. För att analysera mer exakt krävs så många fler komponenter än vilken dag man är född. Alltså kan inte allt alltid stämma på alla då livet i sig formar oss men även stjärntecken, tid mm. En del har verktygen att forma om sitt liv medans andra inte hittat korrigeringsredskapen än 🙂

Önskar mina kunder och läsare en fin vecka. Idag Onsdag finns jag på Tarotguiderna.se 17-19.00. Tel: 0939-2959, välj 89# för att komma direkt till mig. Kram/ Monika

Dela.

Om skribenten

Monika heter jag och jag är medium , Tarotläggare och så klart energiarbetare då det är grunden för själva Mediumskapet. Jag började jobba på Tarotguiderna.se som vägledare och efter ett tag tog jag även tag i bloggandet. Kommer skriva en längre presentation vid tillfälle längre fram :)

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke