Hoppas alla haft en fin Midsommarhelg! Vädrets makter har i alla fall varit med detta år! Idag skriver jag kring ordet “snäll”.

0

Jag har många gånger funderat över ordet snäll, vem är snäll? Är alla snälla? Eller är det en egenskap som bara vissa äger? Nä, det tror jag inte! Jag tror alla är födda snälla, människor som djur. Men det är vad vi lägger in i ordet snäll som är avgörande.

En hund som ser arg och ilsken ut, kan inte den vara snäll? Jodå, men just denna hund kanske inte fått rätt förutsättningar att känna förtroende för andra-varken andra djur eller människor. Men hunden är inte ond i sig. Den agerar på instinkt, försvar eller rädsla. Men det betyder ju inte att den inte är snäll? Hänger ni med i vad jag försöker få fram? Ett agerande betyder inte att man inte kan vara snäll innerst inne. Det är alltså ens upplevelser och erfarenheter som gör oss på vår vakt eller agerar på ett “icke snällt” vis. Och när det gäller oss människor så är vi extrasnälla när vi har ork och kärlek att dela med oss av. Ibland orkar man inte ge av sig själv men kan vara godhjärtad som få ändå!

Jag har många gånger reagerat över att man kallar tysta och lugna barn för snälla…är de snällare än de som har svårt att sova eller låter mer? Nä, såklart de inte är men orden har kommit till i en annan tid och liksom bara hängt med fast vi i dag har mer kunskaper än så. Alla bebisar är snälla oavsett de ger ljud i från sig eller inte. Och innerst inne är vi alla snälla när vi möts av kärlek, respekt och tillit. För en del tar det bara längre tid att våga lita på sin omgivning eller att börja släppa gamla rädslor och släppa in det nya. En del skapar en taggig attityd efter sina inre mentala föreställningar om hur livet är och har därför svårt att släppa in andra. Men alla är snälla i grunden, därmed inte sagt att man kan finnas tillgänglig för alla när och hur som helst. En som kan säga ifrån kan också vara snäll men en del ser bara inte skillnaden på handling, nödvändiga insatser som “don efter person” och personlighetsdrag mm. Jag tänker ordet snäll utanför endast givandet i tjänster och handlingar. Man måste inte ge för att vara snäll, man kan också vara snäll i tanken! <3

Denna vecka ska jag skriva ett budskapsinlägg, så håll utkik! Ha en fin fortsättning på veckan! Kram/ Monika

Jag finns på Tarotguiderna.se / Monika 89# :

Tisdag 12-13.00

Onsdag 10-13.00 samt 16-19.00

Torsdag 17-20 och 21-22.00, Fredag 11-13.00

Söndag 16-19 och 20-22.00. Tel: 0939-2959 val 89# För att komma direkt till mig!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke