Vad är magkänsla? Budskap och blogg från Monika/ Tarotguiderna.

0

Idag tänkte skriva lite om magkänslan, något som vi alla har men alla kan inte hantera den. Det man vet idag är att människor som är empatiska och inte styrs av kontroll har lättare att följa magkänslan. Personer som har strikta rutiner och stort behov av kontroll har mycket svårare att känna inifrån och lyssna på den inre rösten.

Magkänslan är bra när vi står inför snabba beslut men börjar vi tänka och känna kring lösningen på situationen så är det inte längre magkänslan. Magkänslan agerar nämligen blixtsnabbt. Så velar vi kring något och vänder och vrider på lösningen så är det hjärnan och viljan som ligger bakom!

De gånger vi blixtsnabbt fattar ett beslut om ett jobb, vägval eller liknande utan att förstå varför, ja då har magkänslan haft sin roll med i spelet.

Oro och fladder imagen är sällan magkänslan, snarare hjärnan och ens egna rädslor som är i gång. Och försöker man leta efter sin magkänsla med oro i maggropen så är stunden redan förbi. Då har hjärnan tagit över.

Så för att hitta din magkänsla ska du försöka jorda dig, gå i naturen eller annat som gör att du blir mer ett med din energi. Det kan också vara något kreativt som att måla, sjunga eller meditera. Tänk på de tillfällen du fattat ett beslut på sekunden och senare fått förklaringen till att det var ett bra val. Det är den känslan som är den rätta! Magkänslan och hjärnan/kontrollen synkar inte så bra ihop! Men när du väl börjar hitta känslan så är det lättare att fånga upp den! Hitta din inre själsvagga och lugna ditt sinne från yttre stress så är du en god bit på väg! Och kom i håg; magkänslar velar aldrig! Det är hjärnan som blandat sig i om så är fallet.

Veckans budskap hör i hop med att lugna sig själv och aktivera våra sinnen:

Välj någon av : Vatten

Månsken

Sol

Känn vilket av dem du dras till mest just nu och läs min tolkning här:

Vatten; står för våra känslor…är vattnet vågigt och brusande? Då är du i en fas du behöver lugna tanken för att få ordning på känslorna. Se som exempel vattnet i din inre syn, hur det blir lugnare och lugnare för varje minut ända tills det är helt stilla. Då är du i din inre vagga som jag brukar kalla det.

Månsken: Du har ett stort behov av naturen och månen är den plats du ska fästa blicken eller för din inre syn. Den hjälper dig att få ordning på tankarna men också att återfå din självkänsla eller tron på att du kan skapa exakt det du vill ha!

Solen;

Vem gillar inte denna gula energibomb? Men i detta avseende ska du använda dig av solen, vara ute i solen och bara njuta. Solen kommer ge dig ett lugn och den nya energi du nu såväl behöver. Njut!

Denna vecka finns jag Monika 89# på Tarotguiderna.se; Fredag 16-19.00

Lördag 11-12 samt 16-19.00

Söndag 16-21.00. Tel: 0939-2959, välj 89# så kommer du direkt till mig! Ha en fin helg! Kram/ Monika

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke