Veckans budskap och blogg från Monika går i reflektionens tecken! <3 Idag Måndag 6/4 finns jag på Tarotguiderna.se 12-13 samt 17-20.00/ Monika 89# Välkommen!

0

De senaste veckorna har jag reflekterat över vår nya situation men också på hur detta påverkar oss. Jag tänker vardagshandlingar och saker som tidigare varit så självklara. Som att hålla upp dörren för nån annan, är det självklart nu om man inte har handskar? Vi är ändå inte i karantän, vi är knappt begränsade då vi kan vara ute och röra oss om vi vill. Jag har en nära anhörig som suttit tre veckor i karantän i Spanien och kommer sitta tre veckor till innan hon eventuellt har ett bokat flyg. Så för oss är det väl ändå inte så svårt? Kreativiteten har flödat eller som jag säger “nöden är uppfinningarnas tid”.

Vi har alla sett en förändring på vissa håll i samhället som t ex gruppen för hjälp med handling åt äldre och andra riskgrupper. Så fint att vi kan komma närmare varandra trots social distansering! Och just detta-att man handlar mat och apoteksvaror åt riskgrupperna görs också i stor omfattning i de värst drabbade länderna utav privatpersoner som vill hjälpa.

Vad kan vi göra mer här hemma; varför inte fundera på om du går på rätt sida av cykel-gångvägen så slipper andra att flytta på sig för att du kommer och möter dem på fel sida. Sånt är i vår vanliga värld bagateller men nu krävs att alla tar sitt ansvar. Men också att följa de råd vi har fått- var gärna ute och rör dig, undvik trängsel, stå ej för nära någon annan i affären eller kassakön. Sen självfallet handtvätt och eller handsprit. För nu är vi friare än andra drabbade länder så låt oss visa att vi är mogna nog att ta ansvaret!

Och som balans till den oro många känner nu; Kärlek till dina nära och kära i massor men också tro och hopp-tillit i mängder att allt kommer att bli bra när detta är över men även nu- tillåt glädjen nu mer än någonsin. Låt oss göra det bästa av det! Och fall inte för fejknyheterna om c-vitamin och kompani. Det du och jag behöver nu är att försöka behålla våra rutiner och låta nya bättre sådana ta plats. Alla fall har jag dessa veckor fundera mycket kring min och världens utveckling. Och jag har bestämt mig för att fortsätta med att försöka leva så vanligt som möjligt, jobbar ju redan hemifrån. Och att jag ska sitta lugnt i båten även om det stormar. För mig betyder det att göra vad jag kan, att jorda mig om jag frångår mitt lugn. Det räcker oftast med djupandning från fötterna till kronchakrat. Några djupa andetag-rätt upp och ner på en stol. Jag blundar för bästa effekt. Och det viktigaste av alla tankar/beslut är att låta kärleken till mina nära och kära ta ännu mer plats. Och med kärlek till dig själv och andra gör vi tillsammans jorden till en mer kärleksfull plats!

Veckans budskap; Gräv där du står! Och med det menar jag att vi har ofta svaren själva eller mer lätt tillgängliga än vi tror. Vi måste inte gå över ån efter vatten!.

Och till dig som har planer på att göra förändringar; Sätt i gång-börja med de lättaste sakerna för att sedan plocka sten efter sten tills du byggt ditt berg! Men ha ett mål och sträva mot det. Och glöm inte att njuta och göra detta med glädje.

För nu vet jag inte om jag skapar ett nytt budskap om en vecka eller två men gör det så fort jag känner att jag orkar och vill. Även jag har extra rutiner och åtaganden i virustider. Hjälper min far med handling även om han helst skulle göra det själv. Men I första hand så satsar jag på ett budskapsinlägg om en dryg vecka på min vanliga tid Onsdag kväll. Kram och ta hand om dig så länge! Och glad Påsk! <3 Monika

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke