” Jag trodde änglar bara fanns i himmelen” – men nu vet jag de finns runt oss i olika former…

0

Jag har träffat många rara och fina fysiska människor men när mitt lilla barnbarn föddes för nästan exakt tre år sedan så kändes det verkligen som att en ängel tog sig fysisk form. Hon ägde mig från första stunden jag såg henne. Jag som innan inte ens ville bli kallad “mormor”, försökte med att de får kalla mig “mamsmams”, men icke-det ville inte dotra höra talas om. Men när lilla hjärtat hade fötts hade jag förträngt det. För i det ögonblick jag såg henne för första gången visste jag redan hur mycket jag skulle komma att älska henne! Så visst kallar hon mig “mommo”. I dag kan jag inte ens förstå varför jag kämpa emot? Kanske trodde min åldersstatus skulle rasa??? Eller att jag inte var “mormorsmaterial” – eller hur?! Typ den värsta smältande sorten! Det har jag i så fall förträngt nu. Finns inget finare än när lilla hjärtat kallar mig “mommo”! Och “mommo” kallar sig själv för mormor med….

Innan hon föddes var jag nog ganska trött på alla som talade och jollrade om sina små barnbarn, liksom-finns det inget annat att prata om? Nej, nu vet jag att det inte gör det, när hjärtat svämmar över av känslor för ett litet liv så är det just det man vill prata om. Jag är troligtvis sju resor värre än de jag hade lyssnat på innan 🙂

Så ville bara dela med mig om min hjärtängel och påminna om alla de fina mötena mellan oss människor och nykomlingar i familjen. Kram Mommo Monika

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke