Intuition, medialitet eller medium, vad är vad? Kom in ska jag försöka ge svar på de olika begreppen.

0

Jag läser dagligen om dessa tre begrepp och ser att missförstånd kring vad som är vad är nästan “vardagsmat”. Tänkte därför försöka tydliggöra dessa tre “begrepp”: Intuition

Alla är födda med intuition, finns inga undantag men tyvärr har många svårt att hitta intuitionen då vi idag anser oss ha en trygg tillvaro. Förr när vi var mer sårbara av naturens nycker så var vi tvungna att använda intuition eller gå till byäldste, indianhövding eller annan klok kvinna/man. Detta gjorde man för råd inför angrepp utifrån eller naturkatastrofer mm. Tack vare vår trygga värld med stabila hus, mattillgång för de flesta, rent vatten och en väl fungerande sjukvård mm så har människan slappnat av och alla har därför inte utvecklat intuitionen som vi har med oss sen födseln. Därför litar vi inte längre på vår egen känsla utan förlitar oss ofta på andra. Att träna upp sin intuition: gissa vilken färg på den första bilen du ser komma på en väg, känna in vem som ringer innan du tittar på telefon mm. Du kan också träna upp denna känsla, med tiden kommer du känna att det är “rätt”, som magkänslan. Men det är det första som kommer som är det du ska lyssna till, inte det som hjärnan varit med och styrt om. Att ha god intuition är inte detsamma som att vara medial även om många utvecklat bägge sidorna.

Medialitet:

Att vara medial betyder att man kan känna av närvaro och att man ofta också har god utvecklad intuition. Men oftast har man inte förmågan som ett medium att kommunicera och förstå, tydliggöra mm vem man känner av och inte sätta samman bilden/helheten. Man har heller inte alltid förmågan att förstå om det är manligt eller kvinnligt, men en del utvecklar förmågan med tiden. Men att vara medial i sin tur betyder inte heller att man fungerar som medium. Men man har bättre förutsättningar till att kunna ta sin medialitet vidare. Detta kräver ofta åratal av träning och intensivt energiarbete för att kunna ta in, förstå och förmedla information mm. Man kanske drömmer enstaka sanndrömmar eller vet när något särskilt inträffat mm. Både mediala och människor med god intuition känner ofta av känslor och energier men har ofta mycket jobb kvar. Man kan utbilda sig själv om man jobbar hårt med detta, jobbet pågår sedan livet ut även om en del lär sig lite snabbare-helt beroende på hur mycket tid på träning man har lagt ner. Att börja med kurser och utbildningar kan vara en bra början för att sedan försöka utveckla resterande steg. Eller så väljer man att ha sina upplevelser för eget syfte. Att vara medial betyder alltså inte per automatik att man har ett mediums förmåga, kunskaper eller erfarenhet. Just detta ordet råder det ibland mycket förvirring kring, inte så konstigt om man inte vet skillnaden. Om man sen är medium så kan man kalla sig medial också så ja, ni förstår hur förvirrande det kan bli. Därför ville jag försöka klargöra skillnaderna.

Att vara medium:

Att vara ett medium innebär att man förlitar sig på informationen man får från sina guider eller andra sidan i de fall man tar kontakt. Man är inte lika beroende av sin intuition då kontakten sker på ett annat plan-från energi till energi. D vs ett mediums uppgift är att tolka och eventuellt förmedla informationen mellan andra sidan och vår fysiska värld. Att vi inte behöver intuitionen i detta betyder inte per automatik att vi inte har det, det är bara inte ett måste eller baseras inte på intuitionen som det gör om man inte är ett medium. Sen har de flesta medium även en mycket god intuition eftersom vi är vana att lyssna till det som alla inte kan höra. Vi vänder oss ofta inåt och fyller på med energi,avkoppling eller meditation-just för att vi ska orka fungera. Det kan ta väldigt mycket kraft men fyller vi på energi så fungerar vi utmärkt. Det är ett rent energiarbete då allt som lever, finns på andra sidan mm består av just energi. Därför måste vi kunna hantera och särskilja alla sorters energier. Jag anser inte att alla kan bli medium men alla kan utveckla sin intuition och om man har mediala upplevelser kan man lära sig mer. De flesta medium är det sen barnsben och har utvecklat sin förmåga under livets gång. De som är avsedda att bli medium får ofta hjälp av sina guider att ta sig fram. Guiderna hjälper också till att förmedla information. Det finns medium som bara jobbar mot andevärlden men det finns också dem som även siar i framtid. Också här är det guiderna som är oersättningsbara -utan dem är vi ingenting.

Det finns såklart fler variationer som jag inte i detta inlägg skriver om utan här är det mest skillnaderna i dessa tre “begrepp”. Ämnet är väldigt brett och väljer därför att skriva lite av dessa tre. Kram/ Monika

Önskar alla mina kunder och läsare en fin fortsättning på helgen.

Jag finns idag på Tarotguiderna.se kl 16-20.00 tel 0939-2959 och val 89# för att komma till mig.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke