Lära Tarot? Om du vill börja eller lära dig att använda Tarotkort för husbehov, eller kanske fördjupa dig i kortens betydelse på sikt-då ska du läsa detta.

0

Det finns idag en uppsjö av olika kort att välja på. Men ska du lära dig Tarotläggningar så rekommenderar jag Tarotkort – alltså kort med de fyra sviterna. Det finns kort som kallas tarot så det är viktigt att kolla att sviterna finns med då det finns diverse Änglakort och Orakelkort som inte innehåller dessa sviter utan är mer ett komplement till läggningar.

Korten är uppdelade i stora och lilla Arkanan. De stora står för mer avgörande eller betydande eller större händelser mm och består av 22 kort som t ex de älskande eller tornet. Lilla Arkanan består av 56 kort som beskriver vardagshändelserna i vårt liv. De är uppdelade i sviter som jag går in på nedan. Det du behöver veta innan är vad de olika sviterna står för. Att bli proffs direkt är inget du ska förvänta dig då det ofta tar flera år innan man är klar över betydelsen och vad de står för just dig. Men till husbehov kanske du inte måste ha alla kunskaper då en del kort är väldigt tydliga då man lärt sig dem. Jag rekommenderar till en början t ex Rider Waite som är tydlig kring elementen.

De fyra sviterna består är Jord, eld, luft och vatten.

Stavar, som står för energi, elementet eld. Stjärntecken i vädur, skytt eller lejonet. Vilja, handlingskraft, aktivitet och passion mm.

Bägare; Elementet vatten. känsla/känslor, fruktsamhet, kreativitet och visar vår känslomässiga situation inåt och utåt mm.

Mynt/pentagram: Elementet jord. Ägodelar, girighet, vår relation till materiella saker och även om vi är snåla med känslor utåt, överflöd materiellt eller att man låser sig fast vid pengar/saker, ekonomi mm.

Svärd; Elementet luft. Tankar, känsla, depression eller ny kraft efter att varit fast i något, vårt andliga och mentala tillstånd mm.

I detta inlägg skummar jag bara på ytan då jag tycker att det är bästa sättet att lära sig korten, att plussa på lite mer kunskaper efter hand. Men till en början känna, titta, lära sig vad varje element står för är en utmärkt grund. Självfallet står korten för mycket mer än det jag skrivit om i dag men tror det är bättre jag gör ett fortsättningsinlägg längre fram. Till dess; känn, titta noga på korten för att få in så mycket intryck som möjligt/att få en känsla för korten. Vad visar kortet? Vad säger bilderna? Vilket element hör det till är också en tydlig ledtråd för att uppfatta situationen. Korten kan ge svar på väldigt många olika saker beroende på hur de står mot varandra.

I morgon Torsdag finns jag på Tarotguiderna.se kl 12-13 och 17-20 samt 21-22.00. Fredag ; 11-13.00. Tel; 0939-2959 val 89 # för att komma till mig. Kram till alla läsare och mina kunder!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke