Det talas mycket om energitjuvar men har du tänkt på att det måste finnas en mottagare också?

0

Många talar om energitjuven som boven i dramat men är det verkligen så enkelt?

Nej, det krävs två för att dansa pardans, alltså krävs en som tar emot andras negativa energi i lika hög grad som den som uppfattas “stjäla” någons energi! Det enda någon kan stjäla är materiella saker eller det skrivna ordet. Men dina tankar och känslor kan ingen äga, och tur är väl det-vi kan tänka exakt vad vi vill utan att uttala orden. De som klarat sig bäst mentalt genom svåra situationer har ofta insett i ett tidigt stadium att det bara är de själv som kan äga sina tankar och känslor. När man förstår det så förstår man lättare vikten av att förhålla sig till sin egen och andras energi. För att ta någons energi krävs en givare-den som tar emot utan att begränsa skadan till den det hör hemma hos.

Då jag är utbildad inom coaching, beroende, personlig utveckling, samt psykologi så ser jag nog lite annorlunda på vem som är energitjuv. Utöver det är jag Medium och människa. För att någon ska kunna ta min energi så krävs det att jag tillåter det. Om jag inte låter vissa människors känslor och energier gå in i min sfär eller begränsar dem så har jag tagit tillbaka makten till mig själv-istället för att passivt låta något äta upp mig. Jag är regissör över mitt liv och mina tankar. Då kan jag också bestämma hur jag begränsar andras energier mot mig själv.

Om jag fortsätter att relatera till pardansen; du dansar inte fem timmar med någon för att motparten vill. Du säger; nej, tack för dansen eller nu är jag trött och måste vila. Varför gör vi inte likadant med sinnet? Kanske för att vi skolan inte har ämnen som går ut på självutveckling som ens tankekraft faktiskt är. Det spelar ingen roll om man är HSP, empat eller suger åt oss andras energier av andra orsaker. Alla kan lära sig att bemästra sinnet! Börja i det lilla med att tänka om kring dessa människor som du upplever stjäla din energi, kan de göra det utan din tillåtelse? Låter du dem göra det? Tänk istället; vem äger bekymret, jag eller motparten? Varför suger jag åt mig hennes (människan är en hon-kan vara en manlig part med) bekymmer, förväntar jag mig att jag ska hjälpa? Är jag artig och lyssnar tills huvudet är tomt? Träna på att vara mer i din egen energi, göra och tänka det du vill ha i ditt liv. Och du; man får faktiskt avskärma sig eller ta snabba avsked-man behöver inte ha ett skäl som att “jag orkar inte nu, jag har ont i huvudet”. Man kan sluta lyssna eller förhålla sig till sina tankar på ett nytt sätt likaväl som att tänka eller säga; det där låter jobbig men det löser du-och sen släppa. Det är ju faktiskt inte ditt ansvar att axla andras känslor eller åsikter-det får stå för dem. Skulle också vilja relatera till elden som är ren energi, går du rakt in i den och låter dig slukas eller väljer du att stanna på behagligt värmande avstånd? Ja, tänkte väl det!

Det kräver övning men ger oerhört mycket resultat i form av mer energi till dig själv-som är huvudpersonen i ditt liv! Ge dig själv den gåvan för det är du värd! Ladda dig själv som du laddar din mobil. Utan laddning ingen mobil eller energi! Eller stäng av Wi -fin= ingen mottagning!

Önskar alla mina kunder på Tarotguiderna.se och mina läsare en fin fortsättning på veckan – ta hand om dig!

Kram/ Monika

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke