Kan man ha för många Tarotkort? Nej, inte enligt mig som jobbar med dem dagligen.

0

Jag älskar alla mina Tarotkort och kan aldrig ha för många. Olika lekar kan skapa olika intryck och ibland vill jag variera mig. Jag behöver dem inte för att spå men använder dem gärna som fokus när jag har en fysisk person vid mig. Då kan jag skapa min egna lilla “bubbla” med ett rum där jag kan få lite eget utrymme att lägga fokus på mina känslor och vad jag får in.

Varje ny Tarotlek gör mig glad men jag har också många gamla favoriter som OSHO, Rider Waite (klassiker)mm. Jag väljer gärna kortlekar med bilder, färger och element som tilltalar min kreativitet-som talar till mig. Så ett tips när du själv vill lära dig att använda dig av en lek är att försöka känna; vad känner jag när jag ser på bilderna, tilltalar bilder och färger dig? När det är rätt så kommer nya kreativa tankar att avlösa varandra och man vill bara se mer av korten. Känner du att en kortlek inte ger dig ett dugg eller att du inte känner ett dugg-välj en annan.

Själv har jag äran att få samarbeta med mina guider och ta emot information via dem, utan den skulle jag inte funka alls. Så ett tack till mina guider också som dras med mig flera timmar varje dag i veckan!

Jag ska försöka dela med mig av några tips till dig som har eller kommer att införskaffa en Tarotlek. Välj leken, bestäm om du vill lära dig att göra läggningar eller bara dra enstaka kort för situationer. Ska du sia med korten så bör du lära dig vad alla element står för, gärna väderstreck , vad färgerna står för och vad de olika siffrorna står för. Det lättaste är att lära sig den stora Arkanan först. Det är större händelser som påverkar vårt liv. Den lilla Arkanan visar på vardagshändelser, situationer, känslor, ekonomi, jobb och kärlek etc. Ja, som ni förstår så tar det tid att lära sig allt i relation till varandra. Men börja med små läggningar som t ex att göra ett litet Keltiskt kors med endast sex kort istället för att ge dig på en tio korts läggning. En annan enklare läggning är att använda fem kort. Kort ett står för nuet, kort två för bakåt i tiden, kort tre för framtiden. Sen kan man lägga det fjärde kortet under-det står för varför du ställde frågan (kan också vara sånt du är omedveten om) och sist femte kortet överst (som ett litet kors). Det femte står då för dina möjligheter att utvecklas ur “problemets” vinkel eller vad som är positivt respektive negativt i situationen.

Visst kan du även dra tre kort till en början; ett i mitten för nuet och frågan, till vänster nummer två; för dåtid och nummer tre till höger för framtiden/utgången av frågan. Det viktigaste är att du lär dig korten innan du ger dig på för avancerade läggningar. Sist men inte minst; vill du lära dig Tarotläggningar så använd en lek som är skapad för det-där du ser de olika elementen mm då det har stor betydelse. Personligen tycker jag att änglakort mm passar för enstaka situationer.och du behöver inte kunna lika mycket som när du ska göra en läggning. Bra till läggningar Rider waite, Cosmic eller liknande där alla elementen finns med.

Hoppas jag tillfört något och var inte rädd för att fråga, jag svarar i mån av tid och kommer skriva mer om just att spå i Tarot. Kram / Monika

Denna vecka finns jag på Tarotguiderna.se Tel:0939-2959 Val 89 # dessa tider: Torsdag 30/5 kl 18-22.00, Fredag 10-13.00 och Söndag 16-22.00. Varmt välkomna!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke