Lev här och nu!

0

Att leva här och nu borde vara en självklarhet men i sanningens namn; hur många klarar det hela tiden?

Bara den förra meningen har passerat “nuet” redan när jag skrivit den-så färsk är färskvaran nu!

Valde min bild då jag tycker att en såpbubbla verkligen symboliserar nuet-den finns där en stund men i nästa sekund är den borta!

Till vardags är det en träningssak att ta vara på nuet. Kan själv vara ganska inrutad med jobb, träning och andra aktiviteter till vardags men påminner mig om att tiden inte är något “som bara finns”. I dag skulle jag tränat då mitt stillasittande jobb som medium inte ger så mycket motion men just idag kände jag att nej, jag ska ägna min tid åt annat som att blogga. Sagt och gjort-nu sitter jag här. Det handlar om vad som är viktigt på riktigt här i livet. Är det att alltid göra som man brukar eller kan man tillåta sig att bara följa flödet, här och nu? Jag gör det då jag känner att jag vill det. Det är lättare att schemalägga saker rutinmässig som jag vet att jag mår bra av. Jag skulle aldrig sätta städning som prio ett (såvida gästerna inte är på väg).

Att göra det vi mår bra av, att vara i rörelse, umgås med nära och kära, göra något kreativt och vårda vårt inre och yttre är väl använd tid.

Sen finns det otroligt många nyanser av mellanläge, som att inte komma sig för att göra något-som t ex ytterligheter som prokrastinering -då man inte kommer sig för eller skjuter upp allt till sista stund eller när man har en deadline. Eller om man inte gör ett aktivt val att ta hand om sin kropp med skäl som-jag hinner inte mm. Oavsett så är det val vi tar för stunden. Om vi skulle inse hur flyktig tiden är; skulle vi tänka om då? Troligtvis… Många som fått svåra diagnoser börjar tänka på tiden på ett nytt sätt, vad vill jag hinna med? Vad mår jag bra av i längden? Vilka människor vill jag träffa så mycket jag bara kan? Det är just detta vi skulle inse här och nu, att det är livet som pågår just nu, inte imorgon-utan NU! Vad vill jag göra med den tiden?

Oavsett vad vi gör så tror jag det viktigaste är att se till så man själv mår bra-det är ingen annans uppgift än min. Och att träffa mina nära och kära, läsa, träna, ta promenader, lyssna på musik eller något annat som får mig att må bra. När jag mår bra flödar även min kreativitet. Av kreativiteten kan jag skapa, lära nytt, forska; ja vad som får just dig att blomma upp. När vi är stressade minskar också kreativiteten (av negativ stress). Så att hitta en balans är viktigt för att få ett jämnt flöde i livet. Oavsett vad-så är vi ansvariga för våra val-vare sig de är positiva eller negativa. För alla har ett val-det gäller bara att försöka känna vad som är det bästa valet för just dig.! Tänk såpbubblan som tid och energi så kan du ladda varje stund du andas med alla dessa fina nyanser som finns i bubblan. Kramar från mig/ Mon

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke