Bli regissör för ditt liv, börja med ett år i taget 2019!

0

Välkommen in så ska jag försöka hjälpa dig att komma i gång med att regissera ditt liv. 

Jag skriver här ner några viktiga tankeverktyg för att ta kommandot över ditt liv!

Alla har vi olika mål, drömmar och önskningar. En del förverkligar dem på löpande band medans andra bara ser hinder, “det blir aldrig som jag vill” eller “det går aldrig”. Stopp! Stanna upp! Vad tänkte du nyss? Här skulle jag vilja påminna om attraktionslagen-det du tänker så blir det!

Tänker du att du inte har kontroll över ditt liv så är det just det du skapar/attraherar. Det är vardagstankarna vi ska börja med för att uppnå våra mål. Alla framgångsrika människor har gått på nitar men vad är det som skiljer dem från dem som inte lyckas? Jo, hur de tänker, accepterar och har tillit även till sig själv, att man klarar mer än man tror. Oavsett vad målet är så måste man ha en klar och tydlig plan/ eller ett mål.

Du sätter dig inte i bilen för att åka till Skåne men att i stället hamna i Åmål, det låter ganska logiskt va? Därför inte bara ge sig ut helt planlöst om man har ett mål. Detsamma gäller om du gör en vetedeg för att göra bullar-det blir inte pepparkakor om du följt receptet eller din plan.

Därför är det första du ska göra att skriva ner; vad är mitt mål? Vart är jag på väg? Hur tar jag mig dit? Alltså måste man själv skapa grunden. Oavsett vad som är ditt mål så handlar det om att stärka din mentala förmåga. Har med bilden på ett träd för att jag tycker det är en bra jämförelse: Låter du grenarna spreta åt alla håll om du vill ha en fin och väl växande planta? Nej, du gör de insatser du behöver; vattnar eller klipper/kapar bort det oönskade så att trädet kan frodas i full kraft. Det är exakt samma med ditt sinne-du måste styra mot ditt mål och skaffa dig verktygen på vägen.

Här kommer några tips:

Sätt ett slutdatum på ditt mål, samt vad är målet? Skriv ner dem!

Vad håller dig kvar i gamla tankebanor, på vilket sätt blir det en vinst för dig att inte förändras? -Troligtvis enbart självuppfyllande profetia. Lär dig ta bort hindren-det som faktiskt hindrar dig. Det kan vara din tro på dig själv eller ett invant tankesätt.

Vad är vinsterna med att nå dina mål?

Hur känns det när du når ditt mål; visualisera i tanken, för det är den känslan du ska ha med dig.

Ingen annan än du kan vara regissör över ditt liv, din plan eller ditt mål!

Samtidigt som du sätter slutdatum, sätt delmål som t ex efter tre månader ska jag ha…

-Be gärna en nära vän eller anhörig om hennes åsikt, kan hon se eller märka nån yttre förändring?

Den plan du skriver ner bör vara ganska tydlig-hur når jag mitt mål. Kanske måste jag lära mig vissa nya saker innan jag når fram? Man kan också behöva träna upp sin självkänsla respektive självförtroende, kanske som ett delmål? Skaffa sig verktygen för att nå målet oavsett om det handlar om att byta jobb, skriva en bok eller mentala förändringar.

Just exemplet att söka jobb så vet vi ju att vi själva måste visa att vi är tillgängliga, det är sällan något händer av sig själv-även om det gör det så har man själv skapat grunden för det. skillnaden på framgångsrika och motsatsen är den mentala förmågan att inte låta sig hindras av yttre händelser och förmågan att byta väg. Har du kört en väg 30 gånger och ändå hamnar fel då är det väl ganska logiskt att byta väg? Det är det som ger framgången-inte hur många gånger du ramlar, du reser dig, borstar bort smutsen och fortsätter din färd. Ibland med ett vägbyte eller med små förändringar. Alla är barn i början-så tänk barnets förmåga att resa sig efter varje fall. Ta med oskuldsfullheten tillsammans med dina kunskaper och förmågor så kan du skapa exakt vad du vill. Och kom ihåg glädjen på din väg mot målet! Varma kramar/ Monika

Denna vecka finns jag på Tarotguiderna.se/ val: 89#

Söndag 16-18.00 samt 19-21.00

Måndag ojämn vecka: 17-19.00

Onsdag 10-12.00 samt 17-20.00. Resten av veckan finns på Tarotguidernas hemsida/schema.

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke