Din inre röst-vad är din inre röst? Välkommen in så ska jag försöka förklara hur du hittar din “inre röst”!

0

Att förklara hur man vet när den inre rösten talar eller att lära sig att lyssna på den är nog det svåraste jag givit mig in på.

Att lära sig att tro på den inre rösten och att förstå vilken av “tonarterna” som är de rätta är inte alltid så lätt, det kräver träning och åter träning. Jag ska försöka att åtminstone ge små ledtrådar och beskriva i teorin hur det kan fungera. Jag tänkte ta dejting som exempel: Tänk dig att du vid det första mötet känner att “något är fel” och du väljer att ignorera den rösten som säger dig det- då har du redan gått förbi den inre rösten. Vet du hur den känns så vet du att den inte ljuger men många väljer att ge det en chans ändå och tänker; det kanske bara jag som är nojig eller färgad av tidigare erfarenheter e t c. Där är den nyansskillnaden jag försöker beskriva; rösten som varnar men tankarna väljer att slå bort. Många säger sedan efter en tid att de kände att något var fel men ville inte tro det, önskan var så stor att hitta kärleken.

Ibland kan den inre rösten komma på väg mitt i en handling; jag borde kanske gå tillbaka till patienten (som exempel), fast jag nyss lämnat rummet. Då är det lätt att tanken tar över-nä, varför det? jag var ju nyss därinne! Men har man lärt sig hur man tolkar den inre rösten kanske man väljer att lyssna utan att börja tänka och förändra situationen. Det är just det som är konsten att hitta rätt, det är nämligen inte alltid det lättaste då vi är vana att låta tanken styra. Den inre rösten är inte alltid det vill  eller  det vi önskar att göra och det är också mycket på grund av det som den är så svår att lära sig  att höra. Ofta är det just önskan och vilja som ställer till det och vi väljer att lyssna på tanken istället.

Den inre rösten är den som kommer först-allt därefter är tankar som vi skapat efter vår önskan i fall vi väljer att inte lyssna på den.

Små tips på hur du kan träna upp din inre röst-eller att urskilja den;

1) Meditera; öva på situationer under dagen du vet finns med på schemat och försök ge dig små övningar att känna vart du har den inre rösten. T ex; kommer det vara mycket folk när jag ska handla idag; vad säger rösten(inte tanken)? Det är exempel på bra situationer att lära sig att verkligen lyssna-för du kan kolla och få belöningen snabbt. På sikt lär man sig att använda den i mer viktiga sammanhang. Det är enbart träning som är vägen dit!

2) Öva på obetydliga saker i din vardag, situationer som inte är så känslomässigt engagerande

3) Försök sålla bort tankar och “bruset” runt dig och försök att fånga den första tanken som du får upp

4) Det är tanken som du inte börjat arbeta på eller förändra, för alla efter den första känslan/tanken är tankar som vi försökt att forma så de passar oss, där vi befinner oss just då

5) Om du får känslan innan du åker till jobbet att något är fel-då kanske du får “kvittot” när du är på plats och märker av irritation eller liknande. Det i sådana små vardagssituationer det är bra att börja träna på sin inre röst och inte på om man ska vinna på Triss eller om andra saker som man har personligt intresse av.

Sen är det en träningssak att inte slå över åt andra hållet och få för sig att den inre rösten bett dig gå in och kolla spisen tre gånger på raken, för då är det inte den inre rösten utan sinnet och tanken.

Något ni undrar över så ska jag försöka förklara bättre men då man ej kan “ta på” rösten så är det svårare att beskriva. Hoppas alla fall att jag lyckats ge en lite vägledning!

Må så gott och kram till Er alla!

Jag finns på Tarotguiderna denna vecka enligt schemat:

Torsdag 13/9 kl 10-13.00 och 17-20.00 samt 21-22.00

Fredag och Lördag: 16-19.00

Söndag: 15-23.00

Obs! Kan förekomma små variationer att jag är ledig nån timma vid långa pass men kolla på vår hemsida Tarotguiderna.se/schema så finns eventuella justeringar där. Välkomna!

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke